Wie ben ik?

Als moeder van twee kinderen, getrouwd sinds 20 jaar met mijn echtgenoot, sinds enkele jaren werkende in de kinderopvang na een rijke carrière van 17 jaar in het onderwijs, werd ik in september 2016 getroffen door een burn-out.

“Een burn-out ik, dat was toch niet mogelijk. Wat zegt die dokter nu toch? Dat was iets voor zwakkelingen.

En ik was toch niet zwak!? Een paar dagen rusten en ik zou wel weer aan de slag kunnen zeker?”

Niet dus. Na drie maanden ben ik met een klein hartje terug aan de slag gegaan. Om dan een jaar later, ook mede door familiale omstandigheden,  terecht te komen in een depressie.

help-637x425

Ik liet me begin januari 2018 vrijwillig opnemen op een psychiatrische afdeling in een algemeen ziekenhuis omdat ik echt niet meer verder kon. Slapeloze nachten, constant gepieker, geen energie, negatief denken, angsten voor dingen die normaal vanzelfsprekend waren, de moed niet kunnen opbrengen om mezelf en anderen te verzorgen… normaal functioneren lukte me niet meer.

Daar heb ik twee weken verbleven, ben ik tot rust kunnen komen en heb ik enorm veel handvaten aangereikt gekregen om met mezelf en verdere begeleiding natuurlijk, mijn depressie te boven te komen.

Ik ben nu dus duidelijk op een punt in mijn leven dat ik voel dat ik op zoek wil gaan naar wie ik ben. Ik, los van het verleden, los van mijn werk, los van mijn gezin, familie en vrienden. Enkel ik, wie ben ik? Waar houd ik van? Wat geeft me energie? Welke weg wil ik nog bewandelen in de toekomst? Wie is dat onbezorgde, innerlijk kind in mezelf dat ik in de loop der jaren uit het oog verloren heb?

images (17)

Allemaal vragen waar ik (en ik denk misschien nog andere mensen) mee worstelen. Samen met de lezer wil ik mijn zoektocht beleven omdat ik merk dat het neerpennen van mijn gedachten en emoties me helpt bij mijn herstel. Ik geloof nu oprecht dat ik uit deze depressie sterker en authentieker zal komen. En misschien kan ik via deze weg ook andere mensen inspireren, of iemand een hart onder de riem steken of gewoon een persoon laten voelen dat hij/zij niet alleen is met al die muizenissen in het hoofd. Dit zodat ook jij kracht kan opdoen om jezelf in je echtheid te ontdekken!

Een gedachte over “Wie ben ik?

  1. Ik ga proberen jou zoektocht te volgen.
    Een zoektocht waar je moed voor nodig hebt en die veel mensen wel zouden willen ondernemen, maar niet doen uit angst voor de antwoorden.

    Like

Reacties zijn gesloten.

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: