Ieder zijn hobby

Sommige mensen houden van bergklimmen, anderen van lopen, nog anderen van koken. Ik hou van rupsen plukken!

dig

Een aantal dagen geleden werden we ons, net zoals onze hele straat, bewust van de buxusmot in onze mooie hagen. Sommige delen van de struiken waren al lekker opgepeuzeld en andere delen gaven net hun lentefrisse blaadjes bloot. En waar we ook keken, het krioelde van de rupsen.

Spuiten, handmatig de rupsen vangen of de hagen uitdoen waren de adviezen die we kregen. Onze planten uitdoen die de mooie vorm gaven aan onze voortuin en die al een tiental jaren deel hiervan uitmaakten, vonden we geen optie. Met de hand vangen, dat was gekkenwerk. Dus kozen we voor spuiten van de rupsen, liefst met een biologisch middel.

Dus ik naar het tuincenter product halen en ik ging aan de slag. Zorgvuldig als ik ben, sloeg ik geen plekje over en ook binnenin de hagen werd gespoten. Een hele vermoeide klus. Blij dat ik er vanaf was.

Toen ik klaar was, begon ik hier en daar toch een rupsje te vangen en in een potje te doen. Rustig op mijn gemak, in het zonnetje, natuurgeluiden op de achtergrond, af en toe een buur die een praatje kwam maken. Voor ik het wist was het uren later en had ik honderden rupsen verzameld. Ik vond dit zo een rustgevend klusje. Net zoals puzzelen, turen naar het stukje dat er wel of niet bij hoort. Of neen, eerder zoeken naar Wally in een prent. Waar is de rups 😉

img_20180426_134949.jpg

dav

Sinds donderdag vang ik dus elke dag rupsen. Soms een uurtje, soms wat langer of een paar keer op een dag een half uurtje. En het grappige is dat ik ze ook tel. Mijn topdag was vrijdag, toen ik er 420 gevangen heb. Ondertussen neemt het aantal af natuurlijk, maar ik zit ondertussen toch al bijna aan de duizend. Mijn potje geraakt goed gevuld.

Dus elke dag even in alle rust buiten genieten van mijn zen-moment. En dat anderen me gek verklaren is hun ding, ik geniet van het rupsen vangen!

 

 

Reacties zijn gesloten.

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: