Mijn grootste talenten

Dankzij een zeer inspirerend gesprek twee weken geleden met een oud-collega kwamen de ideeën voor de toekomst qua werk weer boven drijven. Samen brainstormen, ideeën uitwisselen, project uitdenken, plots kreeg ik weer energie zoals ik het al lang niet meer gevoeld had. Dat deed me nadenken over wat die energie nu precies veroorzaakt had. Samen met de coach haalde ik de volgende dag mijn talentenwijzer van een hele tijd geleden erbij om alles te kunnen plaatsen. Waar ik een jaar geleden en zelfs al veel eerder hiermee gewerkt had, bleek ik nu pas echt te begrijpen en er klaar voor te zijn hoe ik hierdoor echt mezelf beter kon leren kennen. Daar werd ik zo door getriggerd dat ik de dagen erna hiermee uitgebreid aan de slag ging.

Het boek van Luk Dewulf heb ik dan ook opnieuw herlezen, filmpjes hierover bekeken, de talententest heb ik opnieuw volledig gedaan, kernkwaliteiten heb ik gekoppeld aan de verschillende talenten, bekeken wat dingen zijn die me kunnen helpen om niet te overdrijven in mijn eigen talenten (en zo opnieuw in burn-out te geraken),… Dat gaf me inzichten over mezelf én toekomstperspectieven in mijn job die goed aanvoelen voor mij en me dus energie geven. Ik heb terug zin om aan de slag te gaan in de crèche met mijn collega’s. Vanaf 16 juli, na onze gezinsvakantie, start ik terug, hetzij op aanraden van de dokter én mezelf voorlopig nog deeltijds, kwestie om niet in één keer weer overmoedig te worden.

Talenten, wat zijn dat, vraag je je misschien af? De meeste mensen denken dat het dan gaat over iets waar je echt goed in bent of iets dat je door veel te oefenen kan trainen, zoals bijvoorbeeld topsport of wiskunde. Hier gaat het echter niet over.

Talenten zijn dingen/activiteiten die je graag doet, die je weinig moeite kosten om uit te voeren en je zelfs energie geven (wil niet zeggen dat je hier niet lichamelijk moe van wordt). Het gaat er dus vooral over wat die activiteiten met jou doen en niet omgekeerd. Talent is iets anders dan een competentie. Een competentie kan je oefenen en kan je na een tijd ook uitvoeren. Alleen kost dit je veel meer moeite en zal je energiepeil hier niet van stijgen. Een competentie kan je vaak binnen één situatie uitvoeren (vb. werk), terwijl een talent je overal waar je dit inzet energie kan geven.

Talent zit hem vaak in kleine dingen en meestal zijn die dingen zo vanzelfsprekend voor jou dat je je hiervan niet bewust bent. Het is vaak pas als een andere persoon je hierop attent maakt, dat je talent zichtbaar wordt. Het is dus heel fijn én aangewezen dat anderen je talenten zien en liefst ook benoemen. Daar ligt nog een mooie opdracht voor onze maatschappij om de talenten bij elkaar te zien, te waarderen en echt te erkennen. Want enkel als een mens/kind zich gewaardeerd en erkend voelt, is er ruimte om te groeien en verder te ontwikkelen.

In de vorige blog staat een filmpje waarin het begrip ‘talent’ mooi wordt uigelegd door Luk Dewulf zelf met een aantal goede voorbeelden. Ik kwam er alvast achter met zijn tools en wat lees- en speurwerk dat dit mijn grootste talenten zijn.

talenten

Met dan twee grote uitspringers van een vijf of vijf (voor de kenners 😉 voor ‘bezige bij’ en ‘nieuwfreak’. Al deze talenten scoorden minimum vier op vijf en ben ik nu nog wat verder aan het uitspitten want het zijn er nog best wat. Boeiend en intens tegelijk!

Wat ik al geleerd heb door de eerste talenten op een rij te zetten en in gesprek te gaan met anderen is:

Ik ben iemand die veel bezig is zowel met dingen doen als met nadenken. Plannen maken of ideeën bedenken vind ik heerlijk. Belangrijk hierbij is dat ik het gevoel nodig heb dat dit ook zinvol is óf gewaardeerd wordt door anderen.

In een brainstorm of dieper gesprek kan ik veel ideeën spuiten/bedenken waar ik niet noodzakelijk achteraf iets mee doen, maar het proces alleen al geeft me veel energie. Ik houd van nieuwe uitdagingen zowel in mijn werk als privé. Ik voer graag een nieuw project uit en kan me dit ook snel eigen maken door veel en snel vanuit allerlei bronnen kennis op te doen. Alleen heb ik bij een nieuw doel mensen nodig die dit mee ondersteunen en me uitdagen in de uitvoering ervan want vanaf het moment dat iets routinematig wordt, verdwijnt mijn energie en geef ik het graag uit handen.

Hoge afwerking en kwaliteit staan centraal omdat ik het belangrijk vind om goed, degelijk werk of een kwaliteitsvolle dienstverlening af te leveren. Ik doe iets goed of ik doe het niet. Een zelf gemaakte fout vind ik verschrikkelijk, al leer ik met de tijd wel milder voor mezelf te zijn. Ik zal wel alleen uitblinken in die dingen die ik wil. Als ik er niet in geloof, begin ik er niet aan.

Ik ben een trouwe vriend éénmaal je mijn vertrouwen hebt gewonnen, alleen maakt dit dat maar weinig mensen mij ook echt kennen omdat ik aan anderen zelden mezelf helemaal toon. Anderzijds kan ik als sfeervoeler vaak goed aanvoelen wat er in een groep, kamer of bij andere mensen leeft. Soms leef ik me te veel in in de ander en in combinatie met ja-zegger als talent, verlies ik dan mezelf wel eens uit het oog.

Ik ben al heel blij met deze ontdekkingen. Ze geven me al wat inzicht in mezelf en de richting in mijn werk waar ik naartoe wil. En dat alles geeft me heel wat RUST en ENERGIE!

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: