Grateful

Een emotie overvalt je meestal op een moment dat je het niet verwacht. Zo ook bij mij vandaag. Liggend in een lekker geurend bad, genietend van het warme water rond mijn lichaam, stilaan ontspannend en de gedachten loslatend met op de achtergrond wat rustige muziek. Ik hoorde het lied Gratitude van Ingeborg spelen en zong zachtjes mee. Een lied dat ik al vaak gehoord heb en dat zelfs mijn kinderen ondertussen kunnen meezingen.

Maar zo ontspannen liggend en zingend, deed het iets met me. Het kwam ‘echt’ binnen. De tranen rolden over mijn wangen van warme liefde en dankbaarheid die ik voelde. Ik ben zo dankbaar voor mijn lieve man en prachtige kinderen, mijn (schoon)ouders, mijn familie, mijn vrienden,… Mensen die me omringen en me liefde of vriendschap geven, elk op hun manier. Dankbaar kijk ik terug op mijn jeugd en verleden. Het heeft me gemaakt wie ik nu ben. Iemand die ik steeds beter leer kennen in mijn authentieke zijn en waar ik fier op ben!download (1)Als je dan verder voelt, komt een ongelooflijke dankbaarheid voor mijn plekje op deze wereld. Gewoon al het land, de buurt, het gezin waarin ik geboren ben, is iets om dankbaar voor te zijn. Het feit dat ik naar school kon en mocht studeren wat ik maar wilde. Dat warme water dat zomaar uit de kraan stroomt, is zeker ook niet evident voor elke mens. Mijn laptop die nu aangeeft energie nodig te hebben, en ik heb de stekker maar in het contact te steken, dat is toch fantastisch. De prachtige groene tuin waarin ik vandaag gewerkt heb en die me zoveel rust geeft. Ons huis dat me beschut tegen regen en wind, maar waar ik ook het thuis zijn in liefde kan voelen. Dat ik plannen kan maken om binnenkort terug aan de slag te gaan bij mijn collega’s en kinderen én daarnaast ook nog een nieuwe uitdaging aan kan gaan op school. Ik kan die keuze maken. Allemaal mogelijkheden die menig mens op deze aardbol niet heeft. Dat dit allemaal kan en dat we daar de mogelijkheden voor hebben is helemaal niet vanzelfsprekend. Dat is iets om oprecht dankbaar voor te zijn. En die dankbaarheid voelde ik vandaag!

 

Gratitude before me
Gratitude behind me
Gratitude to the left of me
Gratitude to the right of me
Gratitude above me
Gratitude below me
Gratitude within me
Gratitude all around me
I’m so grateful

Ingeborg (lied Gratitude)

Reacties zijn gesloten.

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: